Helsingistä Savitaipaleelle – mitä voisi mennä vikaan?

Emme usko, että aamulla herätessäsi uskoit lukevasi artikkelin siitä, miten järjestää polttarit, tai muut vastaavanlaiset juhlat savitaipaleella? Olet onnekas, sillä tämä artikkeli kertoo nimenomaan juuri siitä, miten voit esimerkiksi järjestää parhaalle kaverillesi unohtumattomat polttarit, hänen astuessaan pyhän avioliiton helliin huomiin.

Savitaipale sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa ja juuri tässä nimenomaisessa paikassa ei välttämättä niin hirveästi varsinaista tekemistä ole, mutta se tarjoaa loistavan vaihtoehdon esimerkiksi majoittumiselle. Alueen  ympäristössä sijaitsee äärimmäisen monta järveä ja jokea, joiden rannoilla on mukava viettää juhlallisia hetkiä, oli kyseessä kesä tai talvi.

Helsingistä Savitaipaleelle kertyy yhteensä n. 230 kilometriä joten mistään pitkästä matkasta ei todellakaan puhuta. Mikä sitten tekee juuri Savitaipaleesta niin erinomaisen paikan erilaisten juhlien pitämiselle? Yksi suurimmista syistä on sen luonnonläheinen tunnelma jonka pieni kaupunki / kylä pystyy vierailleen tarjoamaan. Voit olla täysin varma siitä, että saat esimerkiksi Savitaipaleen useiden eri järvien rannoilta vuokrattua itsellesi ja ystävillesi sellaisen majoituksen jossa ei aivan ihan heti ensimmäisen kilometrin säteellä ole toista ihmistä näkyvissä. Tämä sopii mainiosti sen tyyppisille ihmisille jotka haluat omaa rauhaa (juhlia rauhassa tietysti!).

matkustaja

Ei se matka vaan se määränpää

Olisi kieltämättä hivenen tylsät juhlat jos kaikki johtaisi siihen, että ajetaan Helsingistä yhteen soittoon suoraan savitaipaleelle. Se miksi olemme pakkomielteisesti valinneet polttareidesi seuraavaksi kohteeksi Savitaipaleen johtuu lähinnä siitä, minkälaisia paikkoja matkan varrella on. Kun matka Helsingistä vihdoin starttaa, ensimmäisenä vastaan tulee Porvoo. Porvoo on loistava paikka välipysähdykselle sillä voitte esimerkiksi käydä kaupungin useilla terasseilla aloittelemassa iltaanne. On tietysti sanomattakin selvää, että tässä kohtaa pitäisi porukasta löytyä ns. “designated driver”, eli heppu joka pitää huolen siitä, että kurkusta ei mene alas muuta kuin alkoholittomia juomia ja taskusta löytyy autonavaimet.

Porvooseen pääsee myös loistavasti suoraan erilaisilla laivoilla, jotka pääsääntöisesti lähtevät Helsingin keskustassa sijaitsevasta kauppatorilta.

Porvoo ja Hamina – kuule meren havina

Reitti Savitaipaleelle saa nyt toisen etappinsa ja kyseessä on tietysti ei enempää, eikä vähempääkään kuin Hamina. Tuo upea meren rannassa sijaitseva betoniviidakko ei välttämättä ole niin ankea miltä se monien ennakkoasetelmien mukaan voisi kuulostaa. Hamina on vähän kuin Porvoo, mutta sen erottaa ainakin harvinaisesta ympyräasemakaavasta. Haminassa pääsee kuitenkin merta katselemaan suoraan useilta eri terasseilta ja niissä saattaakin useampi tunti vierähtää, ennen kuin matka jatkuu.

Haminan jälkeen auton keula nouseekin tiukasti kohti pohjoista ja meren rantaviivaa ei enää tule tällä reissulla (paitsi takaisin tullessa) näkymään. Matka kohti sisämaata voi siis alkaa ja edessä on enää viimeinen rypistys kohti Savitaipaleen rauhallista mökkielämää.

Reissun viimeinen etappi on ainoastaan n. 90km pitkä joten tähän siirtymään ei kannata ihan liikaa aikaa varata. Kaupassa kannattaa totta kai käydä vasta paikallisessa kyläkaupassa sillä eihän kukaan halua mökille saavuttaessa nauttia taskulämpimiä virvokkeita suoraan datsunin takaboksista ojennettuna!

Seuraavalle aamulle tekemistä myös

Tällaisen roadtripin jälkeen seuraava aamu saattaa olla astetta vaikeampi joten kannattaa pitää huoli siitä, että siihen on varattu riittävästi yksilöllistä tekemistä joka ei esimerkiksi hirveästi vaadi turhia pinnistelyjä aivotoiminnaltasi. Yksi parhaista tällaisista aktiviteeteista on tietysti nettikasinoiden harjaaminen joka parhaimmassa tapauksessa saattaa muuttaa koko reissusi luonteen yhdessä hujauksessa! Ystävänäsi toimii tällä reissulla www.vetojapeli.com sivusto jonka kautta löydät tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivan talletusbonuksen.