Saimaan palju ja paintpall

Savitaipaleella Etelä-Karjalan maakunnassa on mahdollista päästä kokeilemaa jännittävää taistelupeliä, johon kuuluu muun muassa taka-ajoa, vaanimista ja tarkka-ampumista. Saimaan palju ja aktiviteetti -yritys järjestää ohjattuja paintball-pelejä, jossa osallistuja pääsee testaamaan metsäsissin taitojaan.

Paintball on kaikille pienestä jännityksestä nauttiville sopiva peli. Peli on erinomainen ajanviete esimerkiksi kaveriporukoille, polttareille tai työporukan tyky-päivän ohjelmaksi. Tällä tavalla tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset saavat ensimmäisen kosketuksensa tähän peliin vuosittain. Anna paintballin, eli tutummin värikuulasodan, viedä sinutkin mukanaan!

Pelikenttä metsän keskellä

Huimien pelien tapahtumapaikkana on metsäkenttä Savitaipaleella. Paikan osoite on Nieriäntie 8. Autojen parkkeeraukseen on varattu hiekkakenttä, jonka reunasta lähtee nauha pelikentän reunalle. Matka-aika metsäkentälle on Lappeenrannasta noin 35 minuuttia ja Kouvolasta sekä Mikkelistä noin tunti.

Kenttä on rakennettu käyttämällä muun muassa trukkilavoja, tynnyreitä ja vanhoja autojen renkaita. Pelikenttä on laaja ja maastonsa puolesta vaihteleva. Kokoa sillä on jopa 4000 neliömetriä. Kentällä on jonkin verran korkeuseroja, mikä tuo peliin lisää haastetta.

Niillä, jotka eivät tahdo osallistua pelikentän menoon mutta ovat siitä kuitenkin kiinnostuneita, on mahdollisuus seurailla pelikentän tapahtumia. Kentän laidalla pienellä mäennyppylällä on nimittäin nuotiopaikka, josta voi seurata peliä turvallisesti verkon takaa. Peli kestää kahdesta kolmeen tuntiin.

Pelissä käytettäviä välineitä ovat paineilmalla toimivat merkkaimet, maskit linssin huurtumista tehokkaasti estävillä tuplalinsseillä, värikuulat sekä suojahaalarit. Pelin hinta riippuu kuulien määrästä. 50 eurolla saa käyttöönsä muiden varusteiden lisäksi 700 värikuulaa ja 40 eurolla 500. Vuokraaminen on henkilöä kohden halvempaa. Vuokrauksen yhteydessä on muistettava puhdistaa ja huoltaa varusteet itse. Pelissä on mahdollista käyttää myös omia varusteitaan tai vuokrata vain ne varusteet, jotka omasta varustuksesta vielä puuttuvat.

Pelin idea ja kulku

Pelkistettynä paintball-pelin idea on osua värikuulalla vastapuolen pelaajaan. Kun pelaaja saa osuman kuulasta, hän joutuu ulos pelistä. Usein peleissä käytetään myös lippuja, joita lapsuudesta tutun lipunryöstö-pelin tavoin pyritään sieppaamaan vastustajalta suojaten samaan aikaan omaa lippua.

Jokaiselle pelaajalle kehittyy pelaamisen aikana oma vahvuusalueensa. Koska paintball on joukkuelaji, pelaajien erilaisia vahvuuksia tulee pyrkiä hyödyntämään. Joku osaa parhaiten ampua, toinen liikkua nopeasti ja jonkun vahvuus voi olla strateginen suunnittelu. Kuten kaikissa joukkuepeleissä, voiton avain on pitkälti kiinni siitä, miten yhteispeli saadaan toimimaan.

Osallistuminen paintball-peliin on kokemus, jota on vaikea kokea missään muualla. Suojavarustukset ja värikuulat, joiden osumasta jää jälki kohteeseen, tekevät pelistä aidon taistelutilanteen tuntuisen. Keskittyminen valpastuu ja jännitys saa adrenaliinin virtaamaan kehossa. Pelissä saa myös kuin huomaamattaan paljon liikuntaa. Paintball onkin mitä parhainta treeniä, ja nimenomaan räjähtävän voiman harjoittelua. Sotapelit ovat monille tuttuja tietokonepeleinä, mutta paintball-kokemus on tietokonepeleihin verrattuna monin verroin sykähdyttävämpi, kokonaisvaltaisempi ja terveellisempikin elämys.

Paintball sopii kaikille

Paintballia voi harrastaa kuka tahansa, joka on pelistä kiinnostunut. Sukupuolella ei ole merkitystä peliin osallistumisessa tai siinä pärjäämisessä. Peliä voi tulla pelaamaan vaikka ei olisikaan aikaisempaa kokemusta siitä. Jokainen ensikertalainen ja kertausta tarvitseva perehdytetään pelin tekniikkaan ja tapahtumiin.

Peli myös ohjataan alusta loppuun saakka. Jos pelaajilta löytyy aikaisempaa kokemusta, on mahdollista järjestää omatoiminen peli. Siihen täytyy kuitenkin muistaa aina pyytää maanomistajan lupa. Vastuuturva- ja ryhmätapaturmavakuutus ei kuitenkaan koske omatoimipelejä, toisin kuin ohjattuja pelejä.

Vuokraukseen tarvitaan vähintään kymmenen pelaajaa, kun taas ohjattuihin peleihin riittää 8 henkilön ryhmä. Ohjatuissa peleissä joukkueiden jako suoritetaan paikan päällä, jotta peli olisi mahdollisimman tasapuolista.

Varaa oma pelipaikkasi

Saimaanpalju tarjoaa palon toiminnallista tekemistä, mutta tulee muistaa, että paintball-pelien ikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat peliin osallistumiseen huoltajien kirjallisen suostumuksen tai heidän läsnäolonsa alueella. Tultaessa pelaamaan on tarvittaessa kyettävä näyttämään henkilöllisyystodistus, jotta pelaajan ikä voidaan varmistaa. Maksutapana on käteinen tai lasku.

Koska vuokravarusteita on rajattu määrä käytössä, kannattaa varata oma pelipaikka jo etukäteen. Facebookista pystyy seuraamaan tulevia pelejä ja vapaita paikkoja. Pelit pyörivät ympäri vuoden, mutta pakkasraja niissä on 10 miinusastetta. Välinevarauksia tehdään vain ennakkomaksulla, joka palautetaan käyttäjälle kokonaisuudessaan siinä tapauksessa, jos peli joudutaan sateen tai muusta syystä johtuen perumaan. Jos osallistuja peruu tulonsa seitsemän vuorokautta ennen tapahtuman alkamista, hänen osallistumismaksustaan palautetaan 50 %. Tuon ajan jälkeen ennakkomaksua ei enää palauteta.

Saimaan palju ja aktiviteetti järjestää tilauksesta myös täydenpalvelun paintball-tapahtumia. Niihin voi kuulua esimerkiksi kuljetukset paikan päälle, ohjattu pelitapahtuma, ruokailu seisovassa pöydässä sekä tietenkin kaiken päätteeksi sauna. Ota yhteyttä sinulle sopivan tapahtuman räätälöimiseksi.

Ei pelkkää ammuskelua

Porukka voi viettää päivän paintballin ohella hauskan kuplafutiksen tai muiden pienpelien, kuten rastien, parissa. Leikkimielisissä kisailuissa voidaan selvittää, kuinka pitkälle joukkueet pystyvät vaikkapa heittämään kananmunaa. Raakaa, totta kai! Kisailu onnistuu myös erätaitojen saralla ja Saimaanpaljussa voi oppia valmistamaan jopa maukkaita eräruokia. Avotuli menu sisältää esimerkiksi loimulohta, kantarellikeittoa ja paistettuja muikkuja. Komeuden kruunaavat itsepoimitut marjapikarit ja valurautaletut.