Savitaipaleen palvelut

Savitaipaleelta löytyy laaja palvelutarjonta ja kunnan palveluita täydentää laaja kirjo yksityisiä palveluntuottajia. Alla on lueteltu keskeisiä palveluita Savitaipaleella vieraileville henkilöille.

Ruokailu

Sanotaan, että täysi vatsa vastaa tyytyväistä sydäntä. Tämä on hyvä ja erittäin paikkansa pitävä sananparsi Savitaipaleella. Nälkäinen matkailija tai paikallinen voi tyydyttää vatsansa kurnimisen esimerkiksi seuraavissa paikoissa.

 • Burger Heaven

Keskustan alueella lähellä kirkonkylän koulua sijaitseva persoonallinen ravintola tarjoaa aamupalaa, lounasta, päivällistä ja iltapalaa, joka miellyttää niin makunsa kuin näkönsä puolesta. Burger Heavenin pizzat lukeutuvat paikkakunnan merkkituotteisiin.

 • Partaranta

Koska Savitaipale sijaitsee ison järven rannalla, sieltä löytyy vierasvenesatama. Partarannan palveluihin kuuluu vierasvenesataman lisäksi ravintola. Se sijaitsee pääosin terassilla aivan Saimaan äärellä ja sen erityisiä herkkuja ovat muikut, savustettu lohi ja pizzat. Palveluihin kuuluu myös lähes satavuotiaaseen riiheen rakennettu pubi, josta on mahdollista myös pelata biljardia. Lisäksi Partarannassa on mahdollista päästä saunaan, sillä heti-valmis-kiukaalla varustettu tilaussauna palvelee asiakkaita.

 • Toimintakeskus Suvanto

Savitaipaleella voi lounastaa myös Suvannossa, mikä on ikäihmisten palvelupaikka sekä liikunta- ja fysioterapiakeskus kaikille. Suvannossa toimii myös kahvio, joka on avoinna joka päivä kello 9-15. Sen lisäksi Suvanto tarjoaa sopimuksesta pitopalvelun sekä tilat ja laitteet kokouksia ja juhlia varten

 • Olkkolan Hovi: Pitopaikka juhlille, kokouksille ja yritystilaisuuksille. Tämä pienessä maaseutukylässä oleva historiaa huokuva maalaiskartano lumoaa jokaisen, joka sinne tulee.

Muita ruokapaikkoja Savitaipaleella ovat ABC-myymälän Fresto-ravintola sekä keskustasta löytyvä ruoka-, seurustelu- ja viihderavintola Sahrami.

Kahvilat

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia, eikä Itäsuomi tee poikkeusta sääntöön. Voit nauttia kupposellisen kuumaa juomaa muun muassa seuraavissa kohteissa.

 • Kahvila Muskotti

Tori on kylän sydän, joten torin laidalla sijaitsevassa Muskotissa on aivan omanlaistaan tunnelmaa. Kahvia juodessa tai jäätelöä syödessä voi seurailla kylän elämää parhaalta paikalta. Kahvila palvelee aamusta iltaan asti.

 • Torikahvila

Torin vierestä löytyy toinenkin kahvila, Torikahvila. Se on suosittu kohtauspaikka, jossa voi nauttia suolaisia ja makeita herkkuja kuten Etelä-Karjalan kuuluisia herkkuja, vetyjä ja atomeja.

 • Torpparin Tupa

Tunnelmaa löytyy myös tästä hieman kauempana Heituinlahdessa sijaitsevasta kahvilasta. Ajomatka keskustasta kestää noin puoli tuntia. Torpparin Tupa on vanhaan navettaan rakennettu kesäkahvila.

Tarjolla on paitsi kahvia myös itse leivottuja leivonnaisia, alkoholittomia juomia sekä jäätelöä. Samassa yhteydessä toimii kotimuseo, itsepalvelukirjasto, tilamyymälä ja kirppis sekä leikkitila lapsille. Torpparin tupa on avoinna kesäkuusta elokuuhun keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-18 sekä perjantaisin kello 11-20.

Liikuntapaikat

Savitaipaleen upea luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia ruumiin ja sielun ruumiin hoitoon upeissa maisemissa. Tässä esiteltynä niistä muutama:

 • Olkkolan uimaranta

Keskustassa matala ja turvallinen ranta, jossa on iso laituri. Rannalla on laajoja nurmialueita esimerkiksi auringonottoon sekä rantalentopallokenttä. Pukukopitkin löytyvät. Kuolimojärven kirkas ja puhdas vesi houkuttelee pulahtamaan kesäpäivän viilennykseksi.

 • Liikuntapuisto

Puistosta löytyy tekonurmikenttä, 9-väyläinen frisbeegolfrata, skeittiparkki, pururata, liikunta- ja tennishalli, tenniskentät, kuntosali sekä laajan ja hyvin hoidetun ulkoilureitistön lähtöpiste. Talvilajejakaan ei ole unohdettu. Backyard Parkissa voi harrastaa lumilautailua ja jäähallissa pelata vaikka jääkiekkoa.

 • Lähiliikuntapaikka

Koulukeskuksen pihalta löytyy liikuntapaikka, jossa on kenttiä ja laitteita monipuoliseen harrastamiseen. Sieltä löytyy myös ikäihmisille suunnattu tasapaino- ja kuntoilualue. Vierestä löytyy myös parkour-alue, jossa on monenlaisia telineitä liikkeiden sekä tasapainon harjoitteluun.

 • Säänjärven lava

Hienostuneempaa liikuntaa kaipaavat voivat suunnata Säänjärven tanssilavalle, jossa järjestetään yli 20 tanssit kesän aikana. Ison lavan vierestä löytyy Säpinätupa, jossa pääsee vaikka jatkamaan iltaa karaoken merkeissä.

 • Pikkusuokin talli

Maastoratsastusta kilteillä suomenhevosilla. Myös kärryajelut ovat mahdollisia. Vaellusratsastuksen lisäksi tallilla järjestetään perinteisiä ratsastustunteja sekä kuntouttavaa ratsastustoimintaa ja ratsastusterapiaa.

 • Laukan ratsutila

Laukan ratsutila tarjoaa monen tasoisia ratsastustunteja sekä hevosleirejä mökkimajoituksella.

Majoitus

Pitkän päivän jälkeen matkaaja tarvitsee paikan, jonne painaa päänsä. Hyvät ja rentouttavat yöunet onnistuvat muun muassa seuraavissa paikoissa:

 • Myllyranta Cottages

Mahdollisuus varata moderneja, talviasuttavia mökkejä upeista maisemista

 • Viktorinranta

Mökkivuokrausta Kuolimojärven rannasta keskustan tuntumassa

 • Rantatalo B&B

Bed&breakfast-palvelua läheltä keskustaa

 • Kantri Hostelli

Hostelliasumista kaipaavan kannattaa suunnata tänne. Tämä vanhaan kouluun rakennettu viehättävä majoitustila sijaitsee liikunta- ja hyvinvointikeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Kulttuuri

Kulttuurin nälkään Savitaipale tarjoaa kirjaston ja monia museoalueita. Lisäksi Savitaipaleella järjestetään mukavia tapahtumia ja vielä enemmän kulttuuritarjontaa löytyy lyhyen ajomatkan päässä olevasta Lappeenrannasta tai itään päin suunnattaessa Imatralta.

 • Kirjasto

Matkailijoille ja mökkiläisille tärkeä paikka on Savitaipaleen kirjasto, josta löytyy esitteitä ja karttoja. Samassa yhteydessä on näyttelytila, jossa on mukava viettää aikaa.

 • Hakamäen museoalue

Savitaipaleella voi käydä myös ihmettelemässä menneen ajan elämää Hakamäen museoalueella keskustassa. Museoalue sijaitsee luonnonkauniilla alueella mäen laella, josta avautuu upea näkymä Kuolimojärvelle.

 • Gellaria

Savitaipaleen Kansantaideyhdistyksen ylläpitämä näyttelytila, jossa järjestetään kesäisin taidenäyttelyitä. Sijaitsee aivan Savitaipaleen kirkkoa vastapäätä.

 • Savitaipaleen kirkko

Kirkko on rakennettu vuosina 1921–1924 ja se on kuuluisan arkkitehdin Josif Stenkäckin suunnittelema. Edellinen kirkko tuhoutui vuoden 1918 sisällissodassa.

 • Kärnäkosken linnoitus

Venäläisten vuosina 1791–1793 rakennuttama linnoitus. Se oli osa Kaakkois-Suomen linnoitusjärjestelmää, jonka tarkoitus oli suojata Pietaria. Linnoitus menetti merkityksensä sen jälkeen, kun Suomen ja Venäjän välinen raja siirtyi Suomen sodan jälkeen vuonna 1809 kauas Kärnäkoskelta.

Savitaipaleen keskustassa on useita muistomerkkejä. Niitä on tehty niin sotien ja sotaan lähteneiden kuin savitaipalelaisten merkkihenkilöiden muistoksi.