Vuokraa mökki Savitaipaleelta

Savitaipale on eteläkarjalainen kunta, jossa asuu noin 3500 ihmistä. Vaikka paikkakunta on asukasluvultaan varsin pieni, Savitaipaleella tapahtuu paljon kesäaikaan. Savitaipaleella järjestetään mm. niin kutsuttuja ”äijäretriittejä”, jalkapalloleirejä ja kenties vielä jokin vuosi uudestaan Savitaipale soi -festivaali.

Savitaipaleen luonto Saimaan ympäröimänä on henkeä salpaavan kaunis kesäaikaan. Siellä voi meloa, patikoida, pyöräillä tai muuten vain mökkeillä. Savitaipaleella on myös marjastukseen ja sienestykseen loistavat puitteet.  Tullessasi pidemmältä majoituspalvelut ovat tärkeä osa lomapaikkakunnan valintaa. Savitaipaleelta löytyy hostelleja, Bed & Breakfast ja hotelleja. Moni yöpyy kuitenkin mieluiten kesällä mökissä. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vaihtoehtoja.

 1. Myllyranta Cottages
  Myllyrannassa voi mökkeillä vuoden ympäri. Myllyranta Cottages tarjoaa ihanan tunnelmalliset puiset mökit saunan ja takan kera. Kalastuksen ystäville löytyy oma yksityislaituri, josta voi lähteä suuremmille kalavesille vuokratulla moottoriveneellä, jos soutaminen ei tunnu omalta lajilta.Myllyrannan mökit ovat todella tyylikkäitä ja niistä löytyy kaikki modernit mukavuudet. Kannattaa ottaa kaverit mukaan, sillä yhteen mökkiin majoittuu jopa kymmenen ihmistä.
 2. Viktorin ranta
  Kuolimojärven rannalla sijaitsee Viktorin ranta. Viktorinrannan loma-asunnot soveltuvat Myllyrannan tapaan ympärivuotiseen lomailuun. Mökin vuokraan kuuluvat soutuveneet, polkupyörät ja erilaiset rantapelit, joiden parissa ei aika tule pitkäksi. Ranta on todella kaunis ja se on soveltuva myös pienille lapsille.Talvisin paikan ympäristöön pääsee hiihtämään latuja pitkin. Järven jäällä voi myös luistella sekä harrastaa potkukelkkailua. Kalastusreissuja varten Viktorin ranta on aivan vertaansa vailla kesät talvet. Virveli, onki tai pilkki – kaikki käy. Lähistöllä on merkattuja patikointireittejä sekä ihanat maastot luonnonantimien keräämiseen.
 3. Loma-Väkkärä
  Jos todella kaipaat omaa rauhaa, Loma-Väkkärä tarjoaa sitä varmasti. Loma-Väkkärän mökit ovat saaressa kilometrin päässä rannasta. Mökkeihin pääsee kesäisin veneellä ja talvisin säiden salliessa jäätä pitkin. Saimaalla sijaitsevat kalastajan torppa I ja II ovat hyvin varusteltuja ympärivuotiseen asumiseen ja mökit ovat loistavia kalastuksen ystäville, mutta myös omaa rauhaa arvostaville. Jokaiselle mökille on oma soutuvene sekä mahdollisuus vuokrata moottorivene sen päälle. Lähiseudulla on paljon patikointi- ja pyöräilyreittejä sekä laavupaikkoja henkilöille, jotka eivät välitä viettää yönsä ulkona.
 4. Lahenmiehen lomamökit
  Lahenmiehen lomamökit tarjoavat ympärivuotista asumista, sillä mökit ovat sähkölämmitteiset. Ne sijaitsevat Saimaalla Kuivasensaaressa, Pettilän kylässä. Kaikki mökit sijaitsevat Savitaipalella. Mökkejä on erikokoisia. Koot lähtevät 28 nelistä yli sataan neliöön asti. Lähin kauppa kesäaikaan on parin kilometrin päässä.
 5. Kiviniemen mökkilomat
  Kirkasvetisen Virmajärven rannalla sijaitsee hurmaava kohde nimeltään Kiviniemen mökkilomat. Savitaipalelle on matkaa 22 kilometriä. Kiviniemen mökeissä löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi ”Kangasvuokko”, ”Sinituuli”, Poutapilvi” ja ”Kulkurinkulma”. Matkailijoiden mielenkiinnonkohteiden mukaan Kivinimestä löytyy mökkejä, joissa vesi kannetaan sisään kaivosta ja joissa ei ole sähköä, vaan lamppua varten oleva akku sekä kynttilöitä. Kodinkoneet toimivat nestekaasulla. Paremmin varustelluissa mökeistä on sähkö ja jopa WLAN-yhteys, astianpesukone ym. Alueella oleva puusauna puolestaan viimeistelee virkistävän pulahduksen Virmajärveen.
 6. Karhurinteen loma
  Pitkät perinteet omaava Karhurinteen loma on jo yli 50 vuotta toiminut alalla. Karhurinteen loma tarjoaa Perinteistä mökkeilyä, huoneistoja, juhla- ja kokoustiloja kauniissa järvimaisemissa. Karhurinteen lomassa voi viettää rentouttavaa vapaa-aikaa joko perheen kesken tai kokoustaen ihanissa puitteissa.Mökit ovat kokovuoden asuttavia. Mökeissä voi majoittua 4-6 henkilöä. Tosin on hyvä ottaa huomioon, että erityisen hurmaava pieni saunamökki on vuokrattavissa vain kesäaikaan ja siinä on tilaa ainoastaan kahdelle hengelle. Muuten mökit ovat täysin varusteltuja. Mökit ovat lähekkäin toisia sekä aivan veden tuntumassa. Karhurinteessä voi näin ollen uida, kalastaa ja saunoa.
 7. Saalastin lomamökit
  Savitaipaleen Saalastin lomamökit tarjoavat omatoimista lomailua. Mökit sijaitsevat luonnon rauhassa hyvien liikenneyhteyksien päässä lähellä valtatie 13:ta. Ihana erikoisuus Saalastin mökeillä on, että jokaisella hirsimökillä on oma ranta. Muutkin mökit ovat hyvin varusteltuja sekä kaukana toisistaan, toisin kun monissa mökkikylissä.Täällä vieraita hemmottelee laaja piha-alue. Piha-alueet ovat tasaisia, joten huonojalkaisten ja pienten lasten on helppo liikkua ulkona. Talvisin alueella on mukava hiihtää sekä pulkkamäkeen on mahdollista mennä. Alueella on hyvät marja- ja sienimaastot heti mökin reunalta.Mökkeihin on mahdollista majoittua noin 4-8 henkilöä ja asumukset ovat kooltaan 50-130 neliötä. Jos haluat pysyä mökillä pidempään menemättä kauppaan, Saalastin lomamökit voivat toimittaa ostoksia sekä ruokia tai juomia mökille. Jokaisessa mökissä on myös langaton internet yhteys. Mökeistä on mahdollista myös saada liinavaatteet veloituksella, jos ei halua tuoda omia mukanaan. Aktiivisemmille vieraille Saalastin lomamökit vuokraavat kajakkeja ja kanootteja, perämoottoreita, lumikenkiä, pilkkivarusteita, polkupyöriä ym.
 8. Riutanranta
  Savitaipaleella sijaitsee 100 neliömerin kokoinen, 5 huonetta sisältävä Riutanranta. Mökissä on sauna sekä se on täysin varusteltu. Savusauna on saatavissa sopimuksen mukaan. Kaksipaikkaista kajakkia ja sublautaa on mahdollista käyttää sovittaessa. Herkkusuille on hyviä uutisia, sillä tässä paikassa on hienot grillausmahdollisuudet. Sieltä löytyy savustuspönttö kaloille sekä kaasugrilli. Mökissä on myös lempeät löylyt antava puusauna. Ranta on matala ja hiekkapohjainen.